perjantai 28. heinäkuuta 2017

Tallinnan upea Rotermannin kortteli - designia ja ravintoloita

Tallinnan upea Rotermannin kortteli on syntynyt Viru-hotellin ja laivasataman välimaastossa sijaitsevalle vanhalle teollisuus- ja varastoalueelle kuin huomaamatta. Vanhoja tiloja on restauroitu taidokkaasti ja niihin on lisätty hyvällä maulla modernia arkitehtuuria. Tilat on otettu käyttöön vaiheittain.
Tutuistuimme visiitillämme tähän erittäin mielenkiintoiseen muodin, designin ja modernien ravintoloiden keskittymään.
Vanhat, 1800-luvulla rakennetut  Rotermannin tiiliset tehdas- ja varastorakennukset ovat saaneet huolellisen kunnostuksen ja lisärakentamisen jälkeen uuden elämän. Tämä on hieno päätös keskiaiaiselta, jo keskiajan Hansa-kaupan ytimessa toimineelta kaupungilta. Vanha ilmeen säilyttäminen sopii kaupungin ilmeeseen. Myös historiallisen tehdasalueen alkuperäinen nimi on päätetty säilyttää uuden korttelin nimessä. Historian aikana alueella on ollut värikkäät käänteet.
Osa rakennuksista on vielä entisöimättä. Niissä ei turvallisuussyistä ole lupa liikkua. Voi vain odottaa Rotermannin korttelin laajentumista tulevien vuosien aikana. Uusia tiloja saadaan varmasti käytöön kunnostushankkeen etenemisen myötä.Rotermannin kortteliin on tullut pikkuhiljaa uusia muoti- ja design-yrityksiä sekä ravintoloita. Tallinan Design House on yksi upeimmista.Tallinn Design House on näyttävä showroom ja myymälä virolaisten suunnittelijoiden tuotteille. Valioimat vaihtuvat koko ajan ja uusi suunnittelijoita otetaan koko ajan mukaan. Lasiseinällä eristetty neuvottelutila palvelee keskuksen toiminnassa ja sekin on kalustettu moderneilla design-tuotteilla.Valikoimassa on nimekkäiden suunnittelijoiden töitä, mm. huonekaluja, keramiikkatöitä, vaatteita, neuleita koruja ja silmälaseja.Aluetta raennetaan kokonaisuutena, jossa uutta ja vanhaa on kauniisti rinnakkain. Katukiveyksistä rakenttu asetelma on näyttävä elementti.Alueelle syntyy myös uusia toimisto- ja asuinrakennuksia.Keskellä aluetta on  sisäpiha, jossa toimii kahviloita ja ravintoloita. Kesäkukkaistutukset ovat todella kauniit ja näyttävät.Kaarikäytävä yhdistää katuja. 
Käytävässä toimii Purée joka tarjoaa kasvisruokia ja terveyssmoothietia.


Kaarikäytävän päässä sijaitseva RØST on leipomokahvila. Se kutsuu sisään taivaallisella tuoksullaan.


Moderni sisustus on suunniteltu taidokkaasti vanhaan tiili-ilmeeseen sopivaksi.Fastapäätä sijaitseva FLAMM tarjoaa nimensä mukaan flammkucheneita, ruokaisia kuumassa uunissa paistettuja piiraita.

Keskellä sijaiseva atrium tarjoaa näyttävät puitteet myös erilaisille markkinointipromootioille,
Visiittimme aikana georgialainen lähdevesi Borjomi järjesti näyttävän tapahtuman.


Alueen reunalla kokit valmistivat jatkuvalla syötöllä tuoreita hampurialisia isoon tarjoilutelineeseen.


Terveisin, 

4 kommenttia:

 1. Kiitos uudesta Tallinna vinkistä. Hyvin tuotu esille. Pitääpä poiketa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista. Minulle tämä kortteli oli positiivinen yllätys, uusi juttu Tallinnassa.

  VastaaPoista
 3. Heh, mä just viime viikolla kirjoitin kans Rotermannista, koska se on ihana alue! Ihan mun lemppari. On jännittävää nähdä, millaiseksi alue muodostuu valmistuessaan. Kiva kuulla, että muutkin on tykästyneet.

  www.lahinnakauempana.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä. Minunkin mielestä Rotermann on tosi hyvä ja esimerkiksi Telliskiveä mieluisampi. Ja tässä on jotain uutta vuosien aikana moniin tutuksi tulleisiin alueisiin verrattuna.

   Poista