maanantai 23. marraskuuta 2015

Viikonlopuksi Osloon

Päätimme kuopukseni kanssa lähes hetken mielijohteesta suunnata viikonlopuksi Osloon.
Onnistuimme saamaan edulliset lähilennot ja hotellin aivan rautatieaseman vierestä, jolloin pääsimme sinne kätevästi suoraan lentokenttäjunalta. Lensimme light-kategoriassa vain pienten käsimatkatavaroiden kanssa.


Majorstuenin kaupunginosassa (kuninkaanlinnasta luoteeseen) oli joulushoppailun kuhina päällä. Bogstadveieniltä tarttui meidänkin matkaan kuusenkoristeita ja tyttärelleni talvitakki.

Ravintolat houkuttelivat kulkijoita lipeäkalalle.Oslolaiset kahvilat ovat ihania. Niissä on aivan erityinen tunnelma ja asiakkaat otetaan ilolla vastaan.
Kielen kanssa oli aluksi vähän treenaamista. Ylpenä tilasin ruotsiksi cappuccinon ja sain kaksi tujua kahvishottia - ilman alkoholia tosin. Mikäs siinä, hyvinhän nekin putosivat. Piti vaan opetella puhumaan selkeämmin ja ennen kaikkea kuuntelemaan varmistuskysymykset.


Aivan keskustassa sijaitsevan Steam-kahvibaarin yylissä on kirjoa, mutta juuri tämä luo tunnelmaa.


Vuonon ranta on kaunis. Se antaa ajattelulle tilaa.
Vanhan linnoituksen suojissa saatoimme tehdä pitkän sunnuntaikävelyn. Siinä, missä suomalaiset kaupat pitävät ovensa sunnuntaisi auki, ovat oslaiset kaupat kiinni. Tämä oli pienoinen yllätys.
Ehkä hyväkin, sillä reippailu pienessä pakkasessa teki hyvää.


Kaupungintalon edustalla olevat puut pudottivat "lunta" ja villitsivät paikalliset lapset leikkimään.Terveisin,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti