sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Joulun odotusta Oslossa

Joulun odotus on ilmassa Oslossakin. Jule Brus -joululimu kuplii lasten huulilla ja Nisselatte vanhempien. Kuopuksen kaakao maistuu kardemummalle ja pulla saa värinsä sahramista. Joulumarkkinakojut nousevat vauhdilla. Lipeäkala on vallannut menut ja oopperassa soi Taikahuilu.

Upea oopperatalo loistaa vuonon rannalla, kuin veden päällä. Se on tullut myös kuuluisaksi siitä, että Joutsenlampi-baletin esityksessa lavan lattialle on tuotu 5000 litraa vettä. Joutsenet ovat konkreettisesti kylpeneet lammessaan.Lisää talven tunnelmaa vuonon varrelta. Hetkiä kuopuksen kanssa.Suomessa ei vielä ollut ollut pakkasta ja saimme Oslossa kokea
ensimmäisen kuuran kosketuksen tänä vuonna!


Se sai meidät leikkimään ja "luistelemaan" liukkaalla laiturilla.


Lush-luonnonkosmetiikalla saatiin kasvomme vihreiksi. Ei ollut meri-ilman aiheuttama homeilmiö vaan jonkilainen levänaamio:). Myymälässä neuvottiin, että erityinen tuote tulisi säilyttää jääkaapissa ja aprikoi, miten selviäisimm. Toteisimme nopeasti, että sitä vartenhan hotellissa on minibaarit!
Myyjä helpottui silminnähden. Ja mömmö päätyi pikkuruiseen baarijääkaappiimme.
Joulumarkkinoilla myytiin lähiherkkuja ja perinneruokia. 
Hirviburgerit tuntuivat olevan ostosväen suosiossa.

Kuninkaanlinnan edustalla viihdyttiin päiväpromenadilla.


Aker Bryggen rantakatu on upea myös talvella. Taustalla näkyy valaistu Oslon kaupungintalo ja vuonon toisella puolen vanha linnake. Rantakadun varrella ravintolat kutsuvat kulkijoita myös talvikaudella. Itse päätin kokeilla Lofoten Fiskerestaurantissa kausiherkkua - lipeäkalaa. 


Norjalaisesta lipeäkalasta lisää ruokablogissani. Lue lisää tästä.

Terveisin,
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti