maanantai 8. lokakuuta 2012

Nizzan ikiaikainen hotelli Negresco nyt tapetilla

HOTELLI NEGRESCO


Olen aina ihaillut Nizzan legendaarista hotelli Negrescoa. Sen historia on ollut kiehtova. Romanialaissyntyinen Henri Negresco perusti hotellin 1913 Nizzan kilometrien mittaisen rantabulevardin Promenade des Anglais varrelle, aivan meren tuntumaan. Hotelli on sisustettu ranskalaisittain ja se on täynnä ranskalaista taidetta. Ensimmäisen maailmansodan aikana hotelli toimi sairaalana. Kovien kohtaloiden jälkeen hotelli on aina noussut uuteen loistoonsa. Kausi 2012-2013 on täynnä ylellisiä yllätyksiä satavuotisen taipaleen juhlimiseksi ja myös viimeisin saneeraus on ajoitettu vuosisadan täyttymistä silmällä pitäen.

Nyt legendaarinen hotelli näyttää nousseen suomalaisiin uutisotsikoihin niin iltapäivälehdissä kuin radiossa. Syynä ovat tietysti Nizzassa huvilaa pitävän suomalaisen talousvaikuttajan upeat syntymäpäiväjuhlat.

Ensimmäinen kokemukseni Nizzan rantabulevardilta minulla on opiskeluvuosilta, jolloin Negresco vaikutti saavuttamattomalta linnalta. Muutama vuosi sitten päädyin yllättäen asumaan Negrescoon muutamaksi päiväksi - ihan sattumalta. Matkustimme Nizzaan ja menimme alun perin varaamamme pikkuhotelliin. Mutta varauksissa oli tapahtunut jokin dramaattinen sekaannus, eikä meillä ollutkaan huonetta täpötäydessä kaupungissa, vilkkaimman sesongin aikaan. Sotkua selvitettäessa kävi ilmi, että vain Negrescossa oli vapaa huone - kuin meitä varten. Ja minun nuoruuden unelmani Negrescossa asumista sai toteutua. Olosuhteiden pakosta. Mutta tämä sekaannus ei kyllä harmittanut:).Merellinen näköala ikkunasta korvasi vaivannäön ihan silmänräpäyksessä.


Marie Antoinetten näköispatsas sai jostain syystä minut peilaamaan kylpyhuoneessa......jonka kullanvärinen allas ja amme olivat entisajan jäänteitä.


Tyynyjen määrästä olisi voinut päätellä, että Marie Antoinette myös
yöpyi huoneessamme, mutta onneksi häntä ei näkynyt.

Oven pielen patsas edusti hotellin modernimpaa taidetta.
Sama yllätyksellinen linja jatkui sisätiloissa klassisuuden keskellä.
 

Pyöreän alasalin huikea kristallikruunu on varmasti nähnyt ylellisiä juhlia, edustavathan hotellin viertaat maailmanluokan tähtiä, valtionpäämiehiä ja businesmaailman merkkihenkilöitä.

  
Terveisin,

3 kommenttia:

  1. Luin viikonlopun iltapäivälehteä sunnuntaina lentokoneessa ja ajattelin, että jopa ovat suomalaisen talousvaikuttajan syntymäpäiväjuhlat upeassa paikassa.
    Olen ollut kaksi kertaa Nizzassa ja toisella kerralla peräti kolme viikkoa. En suinkaan asunut Negrescossa vaan kielikurssin isäntäperheessä. Madame ja Monsieur tunsivat joitakin tärkeitä Negrescon ihmisiä ja niin minulla oli tilaisuus tutustua upean hotellin sisätiloihin.
    Oi mitkä huikeat muistot palasivat mieleen. Upeita kuvia!

    VastaaPoista
  2. Eikö olekin hauska huomata, miten aivot toimivat ja kaivavat esiin muistojen kätköjä. Ihanaa on, että usein tai ainakin pääsääntöisesti mieleen palaavat vain hyvät asiat.

    VastaaPoista