perjantai 27. kesäkuuta 2014

Tallinnan Ravintola Elevantissa maistui Intia

TALLINNA

Päädyin ystäväni kanssa taannoisella Tallinnan visiitillämme ruokailemaan vanhan kaupungin Vene ravintolakadulle, numero viidessä sijaitsevaan Elevant-ravintolaan.

Intialaisten mausteiden tuoksu tulvi jo ovesta kadulle asti ja tuskin maltoimme nälkäisinä kavuta ylös tiukat kierreportaat.


Kannatti. Eteen avautui mielenkiintoisella tavalla sisustettu ravintola, jossa palvelu oli mitä ystävällisintä. Ilme oli omalla tavallaan räjähtänyttä - niin räjähtänyttä, että se vaikutti huolellisesti suunnitellulta ja valitulta. Ja sitä se varmaan olikin.


Ravintolaa oli kehuttu matkailulehti Mondossa mm. Viron ulkoministerin lempiravintolana. Ja vieraskirjassa näkyi kiitoskirjoitukset Suomen Valtionvarainministeriössä työskennelleiltä. Hyviin suorituksiin oli siis ylletty. Tyytyväisinä päädyimme lukemaan ruokalistaa.

Kuvissa sali loistaa tyhjänä, mutta todellisuudessa sen täytti sekalainen eri-ikäisten asiakkaiden joukko ja tilassa vallitsi kotoisa puheen sorina.


Kotoisa tunnelma, taivaalliset tuoksut, myönteiset odotukset ja päivän karttuma nälkä tekivät meistäkin suosiollisia asiakkaita....

 
... kaikkea piti kuvata, jotta malttoi odottaa ruokaansa.

 
Linssijauhoista leivotut ohuet papadum-leivät putosivat dippien kera nopeasti. Naan-leipien paistouunia ravintolassa ei ollut.
 
 
Ja vihdoin sitten tulivat pääruoat: lammasta, sieniä ja täyteläistä kermaista pähkinäkastiketta.
Kuvaaminenkin melkein unohtui:)
 
 
Jälkiruoaksi jäätelöä mango chutneyn kera.

 
Sosiaalisestikin ravintola oli taitava, mm. lapsille löytyi oma hauska leikkinurkkaus.


Ja illan päättyessä poistuimme viimeisimmäksi tulleina asiakkaina myös viimeisimipänä.
Samaan aikaan kuin yksi tarjoilijattarista, joka lähti töistä pariisilaiseen tyyliin skootterilla ja poistui Tallinnan vanhan kaupungin kujille vain hieman tummuvaan iltaan.

 
Terveisin,
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti