perjantai 1. tammikuuta 2016

Hyvää uutta vuotta Pariisin riemukaarelta!

Pelonsekaisin tuntein ryhmittäydyimme santarmien vartioimaan kohtaan katsomaan valoshowta. Ilotulitus oli terrorismin uhan vuoksi peruttu ja riemukaaren valoshowtakin oli lyhennetty.
Le Figaron mukaan Pyhän Sylvesterin juhlan turvallisuutta vartioi 60 000 poliisia ja sotilasta. Ravintoloihin, näyttelyihin ja kauppoihin olimme jo tottuneet menemään metallinpaljastimen ja laukkutarkastuksen läpi. Pariisissa sekin osataan niin tyylikkäästi ja kohteliaasti että melkeimpä ilolla odottaa tarkastusta.
Öisellä aukiolla oli kuitenkin erilainen tunnelma. Kaikkea muuta kuin riehakas ja ranskalainen. Trikolorin värien syttyminen riemukaaren kylkeen sai aikaan valtaisan huutovyöryn ja viimeiset sekunnit vuoden vaihtumiseen laskettiin ääneen, mutta ilmassa leijui epävarmuus. Sellainen, jota ei ylpeältä, itsetietoiselta Pariisilta odottanut. Maastoutuimissuunnitelmaamme ei onneksi tarvittu ja juhlavaa ravintolailtaa varten ylle puettu tyllihame säilytti kuosinsa:).

Toivon, että uusi vuosi 2016 voi jäädä historiaan turvallisuuden lisääntymisen ja sovun rakentamisen vuonna.Hyvää Uutta Vuotta - Bonne Année 2016!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti