tiistai 23. helmikuuta 2016

Pariisilainen brasserie La Coupole juhla-asussaan

Pariisin Montparnassen huvi- ja ravintola-alueen ihanat brasseriet  ovat Le Dome ja naapurissaan sijaitseva La Coupole. Molempi parempi, mutta La Coupole on vienyt minun sydämeni. Vastapäätä ruokailijoita kutsuvat myös tunnetut La Rotonde ja Le Select, mutta La Copole voitti meidät:).
Sinne siis suunnattiin.


Näkymä La Coupoleen avautuu heti Vavinin metroasemalta Boulevard du Montparnasselle noustaessa. Sitä ei voi olla huomaamatta - ei ainakaan sen  juhlaloistossa. 


Aamiaisesta aamun pikkutunneille auki oleva brasserie on mitä pariisilaisin. Täynnä elämää ja puheen sorinaa. Muotimaailma ja taitelijat ovat alun perin tunnelman aikaansaaneet. Salin keskellä on upea maalaus "kupoli" ja se alla pyörii hiljaa näyttävä veistos. Paitsi nyt, koska jouluvalojen vuoksi veistos oli lukittu paikoilleen.


Salin tohinaa katsoessan voi mielessään eläytyä mennen ajan taitelijayhteisöjen tunnelmaan. Hienoa on myös huomata, että illan aikana sali täyttyy viimeistä paikkaa myöten. Ihmisten kirjo on laidasta laitaan. Kaiken ikäisiä, kaiken näköisiä, koko maailman kansalaisia, vaikka alkuillasta otettu kuva ei koko totuutta kerrokaan.


Hauska tarjoilijamme oli löytänyt salin toiselta puolelta toisen suomalaisseurueen ja kävi välillä kysymässä meiltä käännöksiä ruokalajeihin. Vastaavasti hän saattoi yllättää meidät sanomalla selvällä suomella "hummeri". Tahto hauskuttaa oli niin aito, että se meni sydämeen, vaikka ilmankin olisi selvitty.


Herkullisessa merilautasessa oli kaikki ennallaan. Tästä La Coupole on tunnettu ja tässä se on parhaimmillaan. Ja tarjoilija tietysti kutsui naapuritkin nauttimaan:)


Astiat sen sijaan olivat muuttuneet. Harmikseni totesin, että en enää voikaan täydentää art-deco kauden kuppisarjaa ostamalla niitä mukaan ravintolan pienestä putiikista. Putiikki oli pantu kiinni ja astioissa oli siirrytty standardeihin. Ajat ovat kovat, ei kai muuta voi todeta.
Jälkiruokaleivokset olivat kyllä hyviä ja lehteviä, tylsistä lautasistaan huolimatta:)


Haikein mielin jätin taas La Cuopolen odottamaan tulevia Pariisin visiittejä.
Juuri tämä ravintola oli oikea valinta viimeisen illan ruokailua varten.
Siinä tiivistyi kaikki, mistä Pariisissa pidän!


Kotona saatoin kuitenkin siemailla vaniljakahvia "vanhaan" aikaan ostetuista La Coupole kupeista. 
Niistä tuli yht'äkkiä korvaamattoman arvokkaita, koska niitä ei enää saanut lisää. Terveisin,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti