maanantai 28. toukokuuta 2018

Tallinnan Kalasataman Moon - oivallinen ravintola Kalatorin ja Kulttuurikeskuksen kupeessa

Tallinnan suosittu Kalasatama on täynnä yllätyksiä. Yksi niistä on White Guide 2018 ravintolalistauksessa Viron korkeatasoisiin ravintoloihin valittu Restoran Moon. Paikka tarjoaa herkullista, venäläisvaiukutteista ruokaa aivan Tallinnan Kalatorin kupeessa ja huikean, entiseen voimalaan rakennetun kulttuurikeskuksen ja luovan hubin naapurissa.


Peräti 102,5 m korkea jättipiippu on Baltian korkein. Se on mitä näkyvin maamerkki modernina monitoimikeskuksena sekä näyttelyiden ja konsettien esityspaikkana toimivalle kulttuurikeskukselle.

Kala-ja äyriäistori on kivenheiton päässä kuttuurikeskuksesta.


Torilla myydään joka lauantai meren antimia.


Ja sitten vihdoin ruokailemaan ravintola Mooniin, jolle käännytään Kalasadaman kulmalta.
Ystäväni, jonka kanssa minulla on tapana vuosittain vierailla Tallinnassa bongaamassa jotain uutta, oli tämän ravintolan löytänyt ja varannut meille.
Ulkoasultaan ravintola on vaatimaton. Sitä vastapäätä oleva talo on hylätty ja kovasti ränsistynyt. Jos ei tietäisi, ei juuri tästä paikasta osaisi hakea korkeatasoiseksi luokiteltua ravintolaa.Ravintola on kolmen kokin unelma. He kutsuvat vieraansa kuin omaan olohuoneeseen. Ja tämä näkyy myös sisutuksessa. Mummon tapetit ja seinälle ripustetut kasvitaulut kertovat muotiin nousseesta retrotyylistä.


Valaisimissa roikkuu erivärisiä ja erilaisia teekuppeja.


Menussa kerrotaan ravintolan tarina. Ruoka on kotiruoan tapaista, mutta modernilla twistillä valmistettua venäläisen keittiön ruokaa.Keittiö toimittaa terveiset ennen alkuruokaa.


Kaikista herkuista valitsimme ystäväni kanssa blinit - siitäkin huolimatta, että kevät on jo pitkällä ja varsinainen blinikausi kaukana takana.


Valinta oli hyvä, sillä nämä olivat todennäköisesti parhaat koskaan syömäni blinit. Aivan uskomattoman herkulliset - kaikessa yksinkertaisuudessaan.


Pääruoaksi valitsimme kuhaa. Se tarjoiltiin taivaallisen hyvän mummon muusin, savustettujan simpukoiden ja omenajogurttivaahdon kera.


Jälkiruokana tämän kevään trendiherkku, pavlova. Passionkermajäätelöä, mansikkamarenkia ja tuoreita mansikoita.


Kalasataman alue Tallinnan pohjoisosassa (vasen kartta) sekä Kalatori Tallinnan Kulttuurikeskuksen,  Padan vihreän puistopuutarhan, ja Contempopary Art Museumin kupeessa (oikea kartta). Kartassa näkyy myös ravintola Moonin sijainti.

Lopuksi vielä video huikeasta kulttuurikeskuksesta.

 

Terveisin,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti