torstai 26. toukokuuta 2011

Liikelounaalla Tallinnassa

RAVINTOLA BOCCASSA

Tallinna on monella tapaa vastakohtien kaupunki. Uusi ja vanha kulkevat rintarinnan arkkitehtuurissa, ravintola- ja kahvilamaailmassa, myymälöiden tarjonnassa ja kulttuurissa.

Lama tarttui Viroon kovin ottein ja romahdutti esimerkiksi asuntomarkkinat. Asuntojen hinnat jopa puolittuivat laman syvimpinä hetkinä. Nyt on onneksi taloudellinen kasvu päässyt alkuun. Vauhti näkyy jo katukuvassa. Tämän vuoden alusta virolaiset liittyivät euro-valuuttaan, mikä näkyy vierailijoillekin hintojen nousuna. Myös asuntojen hintakehitys on kääntynyt kasvuun.


Tallinna on tyylikkäiden ravintoloiden ja kahviloiden luvattu kaupunki. Vanhassa kaupungissa sijaitseva Ravintola Bocca on yksi suosikkini. Vanhan, paksuseinäisen kivitalon pohjakerroksen uumenista tulee esiin laadukas, tyylikäs ja moderni ravinontola. Asiakkaina tuntuu olevan paljon yritysvieraita, mutta tervetulleita ovat varmasti kaikki Tallinnan kesävieraat.


Näyttävät valaisimet ovat oleellinen osa ravintolan ilmettä. Huonekalut ovat tyylikkään pelkistettyjä,
jopa skandinavisia. Ja iloisena vastakohtana ovat aulan vanhat antiikkituolit.


Erillinen kabinettitila sopii pienille ryhmille. Siellä voi myös rauhassa keskustella
liikeasioista lounaan tai päivällisen yhteydessä.Erityinen ilo on ollut seurata paikallisten asiakkaiden eurooppalaista tyylitajua  ja sujuvia käytöstapoja.
Myös ravintoloiden palvelukulttuuri on noussut kokonaan uudelle tasolle  muutaman viime vuoden aikana.Vanha ja uusi ovat Tallinassa harmonisessa sopusoinnussa.Terveisin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti