sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Tallinnan uusitussa TV-tornissa

TALLINNA


Piipahdimme kuopuksen kanssa ystävämme Nadian luona Tallinnassa. Nadia halusi tutustuttaa meidän
Tallinnan täysin uusittuun TV-torniin, joka avattiin uudelleen yleisölle perusteellisen kunnostuksen jälkeen viime keväänä.
Piritassa sijaitseva Televisiotorni on moderni keskus, jossa on otettu huomioon sekä isot että pienet vierailijat. Lapsia oli ajateltu monella tavalla ja myös Nadian kuusivuotias poika viihtyi täysillä.Tarjolla on futuristinen näyttelytila sekä mahdollisuus järjestää konsertteja ja erilaisia tapahtumia.
Torniin otetaan kerralla 100 henkilöä ja jos aikataulu on tiukka, pääsyliput kannattaa varata etukäteen tai ostaa pikalippu

Alun perin torni rakennettiin vuonna 1980 Moskovan Olympialaisia varten, sillä kisojen purjeduskilpailut järjestetiin Tallinan Piritassa. Viisi vuotta sitten torni kuitenkin jouduttiin sulkemaan, sillä se ei enää täyttänyt varapoistumisteidensä osalta paloturvallisuusvaatimuksia.

Uusi, entistäkin ehompi torni on nyt tallinnalaisten ylpeyden aihe, eikä suotta. Tornin korkeus on 314 metriä, ja näköalatasanne on 175 metrin korkeudessa.
Tornissa, 22. kerroksessa on myös hyvätasoinen kahvila-ravintola. Ravintolaan voi mennä syömään myös   iltaisin tornin ollessa suljettu, pääsylippu hissillä maksaa muutaman euron.


Me valitsimme salaattilounaat. Tässä mausteinen ja näyttävä lasinuudelisalaatti,
jossa on ankkaa ja misolientä.


Toinen herkku oli Caesar Cardinin kehittämä raikas salaatti, jossa on kanaa, käsintehtyä vuohenjuusto-foccaciaa ja parmesaania.Klassiset kermajälkiruoat oli koottu hauskasti samalle maistelulautaselle:
Sitrushedelmää, tiramisua ja Crème brûlée.


 Tornista avautuvat hienota maisemat Tallinnaan, läheisiin satamakaupunkeihin, läheisille
asuntoalueille sekä tornin juurella sijaitsevaan kasvipuutarhaan.


Oikein kivasti valittu yllätysviisiittikohde!


Terveisin,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti