tiistai 2. elokuuta 2016

Meriruokaa Rio de Janeirossa

Rio de Janeiro on muiden suurkaupunkien tapaan myös upea paikka herkutteluun. Kulinarismi ei ehkä ole ihan samalla tasolla kuin Euroopan ja Aasian metropoleissa, mutta hyvästä ruoasta pääsee kyllä nauttimaan. Ja maassa kannattaa tietty valita paikallisia herkkuja - Atlantin äyriäsiä, Amazonin kaloja ja tuhtia eteläamerikkalaista lihaa.

Vesijohtovettä ei pidä missään tapauksessa käyttää, ei edes hampaiden pesuun. Muuten voi olla, että jokunen matkapäivä jää kokonaan herkuttelematta. Meitä ei esimerkiksi kiinnostanut huippuravintolaksi luokitellun, molekyyligastronomiaan erikoistuneen chef Felipe Brozen ja Restaurante Oron ja tai New Yorkin Nobu ravintolan entisen chefin luotsaaman Restaurante Zukan teokset sen jälkeen, kun taistelimme "vatsapartikkeleiden" kanssa. Ruoansulatuksen tulee olla täydellisessä tasapainossa, jotta ruoasta voi nauttia täysillä kaikki nyanssit huomioon ottaen. Ravintoloita voi kuitenkin suositella. Ne on paikallisten mukaan Rion ykköspaikkoja.


Hauska kalaravintola on Cobacabanan Lemen päässä sijaitseva Marius. Kaikkine lippuineen siinä on jo hieman turistinen maku, mutta jos haluaa nauttia hyvistä äyriäisistä ja kalapöydistä, paikkaa voi suositella.


Marius, viralliselta nimeltään Marius Degustare on omaperäisesti sisustettu paikka, jossa tarjoilu on täysin tekniikan varassa. Tarjoilijat kulkevat kuulokkeet korvissa ja viestittävät hetkessä asiakkaiden pienimmätkin toiveet eteenpäin.
Ruoan hinta on kiinteä. Siihen kuuluvat alkupalabuffet, lämmin buffet sekä jälkiruokapöytä. Lisäksi tarjoilijat tuovat pöytiin erikseen grillattuja hummereita, kuningasrapuja, jättikatkarapuja, sieniä... tai, jos asiakas haluaa, grilliruoka voi olla myös lihaa.


Kalapöydässä oli tarjolla myös suomalaisille harvinaisempia merisiilejä. Mielenkiintoista oli maistaa, mutta tähän makuun pitäisi kyllä totutella. 


Siinä missä ostereissa maistuu merisuola ja -vesi, olin maistavani merisiilissä rantamutaa:).


Jokainen yhdistelee tavallaan:)


Marius Degustaren grillatut ja pariloidut liha-annokset näyttivät herkullisilta ja suurilta. Toinen hyvä paikka reilun liharuoan ystäville Cobacabanalla on 60-vuotta vanha Churrascaria Palace


Rion parhaaksi kalaravintolaksi tituleerattu Satyricon sijaitsee Ipanemalla, ostoskatujen läheisyydessä. Piipahdimme päivällä paikan päällä varaamassa pöydän illalliselle.


Salissa on tuoreiden kalojen tiski. Siitä voi joko itse valita tai muuten vaan tietää, että oma kala oli taatusti tuoretta.


Menu on italialaistyylinen.Alkupalaksi valitsimme maistelulautasen - Gran Piatto di Maren.


Äyriäisrisotto oli minun valintani ja pidin siitä kovasti.


Satyricon on suosittu myös aasialaisten asiakkaiden keskuudessa ja listalla oli sushibar sashimeineen. Riossa asuu paljon japanilaisia. Tämä oli ainakin minulle uusi ja yllättävä tieto. Leblonin hienostokaupunginosassa sijaitseva Sushi Leblon on kuuluisa ja japanilaisen ruoan ystävien suosima ravintola, samoin kuin brasilialais-japanilaista fuusiokeittiötä edustava Manekineko.


Cobacabanan luksushotellien ravintolat ovat luotettavia valintoja. Yläilmoissa sijaitseva Skylab antaa kaupan päälle myös hienon näkymän rantakadulle. Horisontissa Hotelli Sofitel.

Ja vastaavasti Hotelli Sofitellin terassiravintola Atlantiksesta aukeaa näköala kadun toiseen suuntaan.
Myös Atlantiksesta saa suosittua lauantain Fiejoada-lounasta, johon kuuluu itse pöydässä pariloitavaa lihaa riisin ja mustien papujen kera. Paikallisten mielestä juuri Fiejoada on hyvää myös tunnetussa Garota de Ipanemassa (ks. aiempi postaukseni tästä).Ranskalainen chef on osannut yhdistää ranskalaisia ja paikallisia makuelämyksiä.
Amazonin kalat ovat herkullisia. Brasiliassa pähkinäinen tai limellä maustettu riisi on suosittu lisäke.


         Portugalilaisten innoituksesta Brasiliaan jalkautunut Bacalao, turska, oli myös maistettava. 
                          Tässä versiossa se oli paistunut uunivuoassa perunan kanssa.

Terveisin,
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti