lauantai 30. heinäkuuta 2016

Livemusiikkia Rion Copacabanan korttelikuppilassa

Pikkuruinen Bip Bip on jo lähes 60 vuoden ajan koonnut yhteen Rion sambistoja ja illasta toiseen rakentanut uskomattomia musiikkielämyksiä. Silti taksi hakee pikkuista korttelikuppilaa ja yllättyy miksi kaksi turistia haluavat juuri tähän mitäänsanomattoman näköiseen paikkaan. Tulevat etuajassa ja vaikuttavat malttamattomilta. Vastaus on hyvän musiikin ja loistavan tunnelman vuoksi!


Live samba de mesa, jota soittajat kertyvät soittamaan pöydän ääreen on paikan vetonaula. Kaikkina muina iltoina paitsi lauantaisin ovet ovat auki. Musiikki alkaa puoli kymmenen maissa, yhdeksän jälkeen saattoi katsella soittajien saapumista, poskisuudelmia ja iloa. Ohjelmistossa on sambaa torstaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin, romanttista sambaa (crorinho) maanantaisin ja tiistaisin sekä bossanovaa keskiviikkoisin. Me olimme paikalla bossailtana.


Paikan omistaja oli lomalla Buenos Airesissa, mutta se ei menoa haitannut. Kaverit kokoontuivat yhteen ja pitivät putiikkia pystyssä, tietenkin:). Asiakkaat hakivat juomansa itse ja ilmoitti ne kirjaa pitävälle isännälle tai emännälle omalla nimellään. Lähes kaikki tunsivat toisensa ja listaan päätyi myös minun nimeni ja maininta Suomesta, kaukaisesta Pohjolan maasta. Juomat maksettiin lähtiessä ja maksuvälineeksi kävi vain käteinen. Musiikin kuuntelu oli maksutonta.Mikä ihanuus, kun musiikki vihdoin alkoi. Huomasi heti, että muusikot olivat ammattilaisia.


Kuulin, että basisiti soitti leipätyökseen Rion sinfoniaorkesterissa. Tällä hän nyt irroitteli bossan rytmeillä. Vierellään huilisti, todennäköisesti samasta orkesterista.


Kitaristi oli soittanut sambaa varamaan nuoruudestaan saakka. Yhtä hyvin sujui myös illan teemamusiikki.


Laulajalla oli kaunis, sensuelli sopraano - juuri sellainen joka sopii hiljalleen keinuvaan bossa novaan. Ajattelin, että siinäpä moderni versio Ipaneman tytöstä.
Mukaan tuki toinen kitaristi, joka myös lauloi.


Musiikin tahdissa kävivät myös drinkkejä kirjanneen "kirjanpitäjän" kädet.


 Musiikki jatkui puoleen yöhön. Paikalle kertyi paljon yleisöä, jossa selvästi oli myös esiintyviä muusikoita. Yleisö lauloi hiljaa mukana. Taputukset korvattiin alueen asukkaiden viihtyisyyden vuoksi sormien napsutuksella.


Illan mittaan bändi kasvoi vielä muutamalla soittajalla.  
Poistuessamme  katupöydät olivat täynnä ja ringissä seisoi kymmeniä ihmisiä.

Cobacabanan kulmalla oli taksitolppa, päätimme noudattaa ohjetta ja ajaa taksilla lyhenkin matkan päässä olevaan hotelliin. Se oli rannalla turvallisinta yöllä. 


Bip Bip, Rua Almirante Conçalves 50, Cobacabana.
(Cobacabanan Posto 5 kohdalla, yksi kortteli sisäänpäin Avenica Atlântica -rantakadulta)


Bossa Nova musiikki syntyi Riossa. Syntytarinaan liittyvän postaukseni voit halutessasi lukea tästä.

Terveisin,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti