perjantai 30. maaliskuuta 2012

Teemaa on hullaantunut kavista

SOUL

Soul on kahviloiden luvattu kaupunki. Se oli minulle suuri yllätys, sillä oletin teenjuonnin olevan erityisen suosiossa aasialaisen kulttuurin keskuksessa. Teellä on toki vahva asema, mutta korealaiset ovat selvästi hurahtaneet kahviin.
Tarina kertoo, että kahvi koitui myös yhden maan suositun kuninkaan kohtaloksi, sillä hän oli mieltynyt mustaan kahviin ja antoi näin vihamiehilleen loistavan mahdollisuuden hänen juomansa myrkyttämiseen. Myrkky kun ei päässyt muuttamaan tumman kahvin väriä mitenkään.

Soulissa on kahviloita pilvin pimein. Edustettuna ovat kaikki kansainväliset ketjut, mutta myös paikallisia pienyrityksiä on paljon. Soulilaiset tuntuvat aivan erityisesti nauttivan laadukkaista erikoiskahveista.
Maan kasvaneen kahvinkulutuksen vahvistaa myös Suomen Soulin lähetystön vuodenvaihteen uutistiedote, jonka mukaan jokainen koralainen juo keskimäärin 350-400 kuppia kahvia vuodessa. Etelä-Koreaan on nopealla tahdilla syntynyt 9400 kahvilaa ja kahvin tuonti on viimeisen vuoden aikana kasvanut noin 65 % arvossa mitattuna.

Huikeat kasvulukematkaan eivät kuitenkaan vielä hätyyttele Suomen asemaa henkeä kohti mitatun kahvinkulutuksen kärkimaana maailmassa. Johdamme korealaisia kymmenkertaisella per capita kahvinkulutuksella.

Ja me suomalaisina turisteina teimme varmaankin jonkinlaisen viikkoennätyksen kahvinkuluttajina Soulissa.
Uskokoon ken tahtoo, että minä en henkilökohtaisesti tilannut matkalla yhtään leivonnaista...tosin saatoin maistaa haarukkapalan tai kaksikin:).Terveisin,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti