lauantai 4. huhtikuuta 2015

Moderni Fotografiska on elämyksellinen valokuvafoorumi

TUKHOLMA

Mihin Tukholmassa voi mennä aamuyhdeksältä? Fotografiskaan!
Mikä muu museo palvelee aamuyhdeksästä iltayhteentoista kaikkina päivinä vuodessa paitsi joulu- ja juhannusaattona?

Mutta Fotografiska ei olekaan mikään museo, se on ilmiö, elämys. Se on viidessä vuodessa nostanut valokuvan suosion Tukholmassa. Tuonut kansainvälisiä kovia nimiä ja vaihtanut näyttelyitä usein.
Herättänyt huomiota myös näyttävällä mainonnalla.


Visiitilläni huomasin, että mm. muotikuvaaja  Helmut Newtonin näyttely oli ollut esillä. Itse näin Newtonin upeita muotikuvia Helmut Newton Foundationissa Berliinissä, josta näyttely oli tullut vierailemaan Tukholmassa. Myös Fotografiskan maailmalle tarjoamien vierailevien näyttelyiden lista on pitkä.Viime vuonna Fotografiskassa oli puoli miljoonaa vierailijaa. Suosion takana on näyttelyiden lisäksi elämäntapa: tapahtumat, valokuvakurssit, seminaarit sekä ravintola.


Ylimmän kerroksen ravintolan ruokalista edustaa tukholmalaisten suosimaa luomu- ja kasvistrendiä. Sen takana  ruotsalaisten suosima TV-kokki ja ravintoloitsija Paul Svensson.
Ravintolaan voi mennä lounaalle tai sunnuntaibrunssille. Pöytä kannattaa varata etukäteen.


Näyttelyn lomassa voi nauttia kupin kahvia tai teetä kahvilan puolella. Teevalikoimakin on trendikäs: valkoista teetä ja matchaa on saatavilla.

Sekä ravintolasta että kahvilasta aukeaa huikea näköala Tukholmaan.


Vierailemisen arvoinen kohde. Näyttelyn jälkeen Fotografiskan taidekaupasta voi myös ostaa tuliaiset kotiin. Tuotteet voi myös tilata nettikaupasta.http://butik.fotografiska.eu/Myöhemmästä vierailustani Fotografiskan ravintolassa voit halutessasi lukea tästä.

Terveisin,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti