sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Jamie Oliverin italialainen ravintola Tukholmassa

Ensimmäinen Jamie's Italian ravintola Pohjoismaissa avattiin Tukholmassa viime syksynä. Se sijaitsee Stureplanin trendikkään ravintolamaailman keskuksessa. Nyt se oli koettava.

Piipahdin tyttäreni kanssa pienelle iltapalalle, mutta tuhtien annosten jälkeen suorastaan vyöryimme ulos. Konstailematon italialainen ruoka ja huoleton helposti lähestyttävä sali olivat mieleemme. Ei turhaa pönötystä, ihmisiä laidasta laitaan.


Salille tunnusomaista olivat näyttävästi esillä roikkuvat kinkut ja sipulit.Industrial-henkeä huokuvat ranskalaiset metallikalusteiden klassikkotuolit olivat päätyneet myös Jamien ravintolaan. Xavier Pauchardin 1930-luvulla suunnittelemat Tolix-tuolit valmistetaan käsin pienessä ranskalaisessa Autunin kylässä. Jamien ravinontolaan oli valittu tuolien A-malli ja H70 jakkara siniseksi maalattuina.


Sinisen sävyt, puu ja kupari olivat salin pääsävyt.


Tyttäreni pieni iltapalaburger osoittautui jättiannokseksi, jonka syöminen oli hankalaa paitsi koon myös huikean rakenteen vuoksi.


Burgerin rinnalla tuotiin kuparimaljassa, rapisevaan paperiin käärittynä yrttimaustettuja "kotitekoisia" ranksalaisia, mutta niihin oli varmaankin hurahtanut tupla-annos suolaa.


Minun valintani oli tryffelipasta. Ihana ja täyteläinen.


Isoista annoksista huolimatta meidän oli kuitenkin pakko kokeilla myös jälkiruokalistaa. Listoilla loisivat trendivärit, tämän päivän hengen mukainen graafinen taitto ja taas kerran yksinkertaisuus.


Sulkaalla ja vadelmilla maustettu pavlova. Suuri ja äkkimakea.


Jäätelölla ja popcorneilla täydennettu suklaabrownie. Herkullinen yhdistelmä. Makea ja suuri:).


Mukava kokemus. Kurkistus Italialta maistuvaan tukholmalaiseen sunnuntai-iltaan.
Värikäs ja vivahteikas.
Joka toinen annos lähti pöydistä maailmalle somen kautta. Terveisin,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti