keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Perunamuusilla Pariisissa

Joël Robuchon on ranskalaisen ravintolamaailman suurnimi. Yksi eniten tähtiä ja ansioita kerännyt Chef ja ravintoloitsija.


Aivan Pariisin riemukaaren kupeessa vilkkaan kauppakeskuksen kupeessa sijaitsee kuuluisan chefin mielenkiintoinen paikka herkutteluun.


 L'Atelier de Jöel Robuchon - yhden Michtelin-tähden ravintola, joka antaa vierailleen makuelämysten lisäksi mahdollisuuden seurata ruoanvalmistusta avokeittiössä. Sisarravintola - kahden tähden ateljee sijaitsee Saint Germainissa. Syvällä punaisella somistettu musta maailma on miellyttävä miljöö.


Bonnes Fêtes -lomakaudella ravintola oli viimeistä paikkaa myöten täynnä. Pöytää piti odottaa hetki, vaikka olin tehnyt pöytävarauksen jo etukäteen.

 - Je suis désolé!...Vuoden toiseksi kiireisin päivä, ei voi mitään! Ystävällinen, mutta tiukka hovimestari levitteli käsiään ja kohotti olkapäitään, oli pahoillaan. - Ottaisitteko lasilliset shampanjaa odottessanne. Ja mehän otimme:). Lomalla ei tunnettu aikatauluja ja uusi vuosi raksutti tuloaa.
Ja niin sitten sulavaliikkeinen, kiiltäväkenkäinen hovimestarimme sukkuloi pian paikalle tarjottimellaan kaksi kaunista lasia täynnä kuplivaa kuohujuomaa.
Lopulta sitten päästiin pöytään. Tai tarkemmin sanottuna tarkkailutiskille.  Ja herkutteluhetki saattoi alkaa.


 Amuse-Bouche - ylellisen pehmeä makuelämys tryffeliä.
Tässä leikataan taidokkaasti juhlakauden makuista alkupalapateeta.


 Tässä  puolestaan syntyy paikan ehdoton kuuluisuus: perunamuhennos, pomme purée. Eikä mikä tahansa muusi, vaan taidolla pienissä erissä vatkattu ja valmistettu perunapyree.


Tavallisen näköinen perunapyree, mutta ah, niin samettisen makuinen.


Kaunis kala-annokseni, joka sai perunapyreen kaverikseen.


Jälkiruoka oli pieni yllätyspommi.
Senkin sai vielä vatsaan mahtumaan, välijuustojenkin jälkeen:).Terveisin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti