tiistai 8. elokuuta 2017

San Franciscon rentoja fine-dining ravintoloita

San Francisco tunnetaan kaupunkina, jossa on eniten ravintoloita asukasta kohti, kaikkiaan yli 4400 ravintolaa. Kaupunkiin myös tullaan nimenomaan nauttimaan hyvästä ruoasta ja ruokailuun liittyvistä uusista elämyksistä. Michelin-tähden saaneita ravintoloita on yli 50.

Päivälliset olivat myös meille mukava illanviettotapa. Lomalla halusimme valita rentoja ja moderneja ravintoloita. Fine-dining oli toiveenamme, mutta ei superhienous, pönötys tai huippukorkea hintataso. Pikemminkin haimme elämyksellisyyttä. Tässä muutamia ravintoloita, joita voi suositella.
Michelin-palkittu Chef Tong Chee Hwee on rakentanut Lontooseen luomansa Hakkasan-konseptin mukaisia ravintoloita eri puolille maailmaa. Yksi näistä kiinalaiseen ja tarkemmin ottaen kantonilaisenen keittiöön erikoistuneita ravintoloista toimii San Franciscossa, upealla Market Street pääkadulla.


Moderni ravintola kaupungin keskustan ja liike-elämän keskustan tuntumassa on erityisesti business-ihmisten ruokapaikka. Salit täyttyvät ilta toisensa jälkeen ja pöytävaraus on lähes välttämätön. Ravintolaan tullaan katutasosta omalla hissillä suoraan hillittyyn sisääntulokäytävään.


Tyyli on yksinkertainen, materiaalit ovat laadukkaita.Ravintolan erikoisuus ovat Dim-sum ateriat. Valitsimme allkupalaksi vegepohjaisia dumplingeja, joiden täytteenä oli sieniä, bambua, lootustaja korianteria.


San Franciscon Hakkasaniin kehitetty oma meriruoka-ateria sisältää XO-brandyllä maustettuja kampasimpukoita, katkarapuja ja ruohosipulia. Annos on näyttävä. Lisäkkeeksi valittiin maukas paksoi. 


Yhdistettynä moderniin miljööseen, huolella valittuun musiikkiin ja asiakaskuntaan ateria tuotti toivomamme elämyksen.


Baari on alkuillasta tupaten täynnä, drinkit ovat näyttäviä ja runsaita. Myös alkoholittomia vaihtoehtoja on hyvin tarjolla. Illan mittaan baari tyhjenee täydellisesti business-väen siirtyessä ruokailemaan. Voss-vesi näyttää olevan erityisen suosittu fine-dining ravintoloissa. Norjalaiset näyttävät saaneen hyvän jalansijan markkinoilla.


Liike-elämän, finacial districtin alueella Market-kadun trendikkäällä eteläpuolella, taide-elämän keskiössä toimii moderni Salt House.Entinen kirjapaino on muutettu hipsterien suosimaksi raffiksi ravintolasaliksi. 
Myös Salt Housessa pöytävaraus on vähintäänkin suositeltava. Vähintäänkin se takaa hyvän palvelun.


Suuri avoin tila on valaitu suurilla ja erikoisilla valaisimilla. Loft-kerroksessa on suojaisa ruokailutila esimerkiksi yritystilaisuuksiin.
Tiiliseinät luovat hyvän tunnelman, pienet yksityiskohdat on huolella valittuja.
Avokeittiötä luotsaava pääkokki Evan Gotanda yhdistää paikallista lähiruokaa, aasialaiseen, italialaiseen ja ranskalaiseen keittiöön. 
Ravintolan viinilista on palkitun sommelierin luomus ja tarjoaa mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Ja
pienenä sivuhuomiona: täälläkin vakiovetenä norjalainen Voss.


Valitsen alkupalaksi ranskalaista shampanjaa ja ostereita. Ostereissa näkyy ravintolan henki - mausteena on  japanilaista ponzu-kastiketta, ananasta ja korianteria. Ehkäpä parhaat osterit ikinä!Pääruokana kalifornialainen valkoinen kala, halibut, vihreässä valkosipu-katrarapuliemessä, lisäkkeenä violetti Okinawan jamssi, retikka ja perunalastut. Kiitokset keittiöön tästäkin!


Kumppanini valitsi ruokalistalta lihavaihtoehdon: maalaispossua, grillatua persikkaa, keltaisia vahapapuja, vihreitä romanopapuja, punajuuripolentaa, rucolaa ja saba-vinaigrettea.
Jälkiruoksi valittiin hunajaisella creme bruléella ja villikukilla päällystetty sitruuna-madeleine, maistettujen mantelien ja appelsiinin kera sekä  paahdetut pähkinä-mantelileivokset mantelikerman, sitruunasherbetin ja persikkahillokkeen kera.
San Franciscon edessä Tyynessä valtameressä oleva saariryhmä Farallon Islands on innoittanut Chef Mark Franzia tämän ravintolan nimessä. Kakiskymmnentä vuotta kaupungin ytimessa Union Squarella toimineen Farallon meriruokaravintolan hauskin paikka on Jelly Bar. Iloksemme saamme pöydän juuri sen kupeesta.

Amebamaiset valaisimet leijuvat katossa, mustekalojen lonkerot ulottuvat seinille. Yläkertaan johtavat  portaat on verhottu mosaiikeilla, jotka hohtavat indigonsinisen kaikissa sävyissä.Valitsen alkuruoaksi graavia San Fraciscon lahden halibuta shampanjarypäleiden, mintun, limen, kookoksen ja chia-siementen kera.


Pääruokana syömme hiillostettua Farallon saarten miekkakalaa, mustekalaa, minimunakoisoa, kuskusta ja marokkolaiseen tyyliin paahdettuja ras el hanout -manteleita. Täydellistä!Jälkiruokana käsintehtyjä paikallisia artisaanijuustoja - niitä, jotka ovat alueen ruokatrendien kärjessä. Kuvan ottamisen kesketti ravintolan yllättävän mainoskampanjan alku. 

Joukko ameban-muotoisia valaistuja olioita liikkui rytmikkäästi kadulla ja vei myös koko henkilökunnan huomion. Hauska juttu, kertakaikkiaan! Ja varmasti tehokasta ulkomainontaa.Yhdysvalloissa vallitsee kaikkialla tippijärjestelmä. Hyvästä ateriasta on tapana jättää tippiä 15-20 % laskun loppusummasta. Fine dining -ravintolan tunnisti siitä, että edes turistia ei tästä muistutettu.


Jos sinua kiinnostavat Fisherman's Wharfin meriruokaravintolat, voit lukea niistä
 tekemäni postauksen tästä.

Terveisin,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti