keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Kenkävero - Suomen suurin pappila kutsuu Asuntomessuvieraita

Mikkelin Asuntomessualueen kupeessa toimii Kenkävero. Se on Suomen suurin pappila, jonka päärakennus valmistui  jo lähes 150 vuotta sitten, vuonna1869. Nykyisin Kenkävero on Mikkelin kaupungin, Taito-Itä-Suomi ry:n ja Marttojen pyörittämä matkailukohde.
Alueella toimii mm. pappilaravintola, leivintupa, myymälä ja joulupukin piilopirtti. Puutarha on mitä hienoin!


Kukat kutsuvat tulijaa jo pappilan pääovella, mutta talon takana aukeaa huikea kukkaloisto.


Pappilan toimii kahvilana ja ravintolana. Ihanat salit kutsuvat myös juhliin. Rannassa palvelee kesäaikana rantapaviljonki.


Jukka Rintalan taulut ja liinat lisäävät salien juhlallisuutta.Kestitsemiseen totuttiin jo pappilassa. Sama tradition jatkuu yhä ja Kenkavero on suosittu juhlakohde.


Ruokatarjonta koostuu oman alueen lähitarjonnasta. Kesävieraille tarjoillaan buffetlounasta.
Leivät ja leivonnaiset leivotaan pappilan omassa leivintuvassa. Kaikki leivotaan käsin, voita säästämättä. Ruis kasvatetaan itse. Jauho jauhetaan paikallisessa pienmyllyssä eikä joukkoon lisätä mitään. Kesäkaudella tajolla on myös hauska Pappilan hätävara.

Minä päätin kokeilla Saimaa Gastronomya, paikallisia muikkuja pappilan pehmeällä ruisleivällä. Ja olihan herkullista.
Rannassa pienen kävelyretken arvoinen on pappilan puutarha, jossa kasvaa viisisataa erilaista kasvia.Puutarhassa loistaa yli 100 pionia. Hurmaava kukkameri suorastaan. Kaikkia värisävyjä.

Juolupukin piilopirtti on vähemmän savolainen juttu. Mutta ehkä pukkikin tarvitsee lupsakan kesämiljöön valmistautuessaan talven urakkaan,


Puodissa taas loistavat lähituottajien ja valmistajien tuotteet. Hyvä niin. Minun matkaani tarttui naarajärveläisen Mahla Forestin valmistamaa koivunmahlaa ja Lagrima Arctica -kuusenkerkkäkuohuhjuomaa.
Kaikenkaikkiaan mukava kohde, jossa kyllä sopii käydä Asuntomessujen lomassa rentoutumassa.Terveisin,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti